Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door jwillems.eu © 2010 • design John Willems• 
Alleen voor familie, vrienden, kennissen en collega's!  Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid
Home.Nishikigoi.Computer.Klussen.Muziek.Kunst 1.Kunst 2.Contact.
Computer
COMPUTER

Een computer is een apparaat waarmee gegevens volgens formele procedures (algoritmen) kunnen worden verwerkt. Meestal wordt met het woord computer een digitaal apparaat bedoeld, maar er bestaan ook analoge computers.

 

Oorspronkelijk werd het Engelse woord computer gebruikt om iemand mee aan te duiden die gecompliceerde berekeningen uitvoerde, met of zonder mechanische hulpmiddelen - vergelijk ook de Duitse term voor computer: 'Rechner' (rekenaar) de Zuid-Afrikaanse term voor computer: 'rekenaar' en de niet ingeburgerde Nederlandse tegenhanger ´rekenaar´ - maar later werd de term ook gebruikt om apparaten te benoemen. Moderne computers worden voor veel meer gebruikt dan alleen wiskundige toepassingen. Ook veel administratieve en financiële taken worden aan de computer opgedragen, het Franse woord voor computer was eerst 'calculateur' of rekenaar en evolueerde naar 'ordinateur', letterlijk iets wat ordent, regelmaat aanbrengt.

Sinds de grote opkomst van de computer worden zij ook gebruikt voor informatievoorziening (internet) en amusement. Bij de moderne productie worden computers geïmplementeerd om machines mee te besturen en om processen mee aan te sturen, bijvoorbeeld bij de assemblage van auto's door robots.

De wetenschap die tegelijk met de ontwikkeling van de computer is ontstaan, is de informatica.

Door de verregaande miniaturisering en snelheidsvergroting is het steeds vaker mogelijk functionaliteit die voorheen in hardware werd aangebracht softwarematig te implementeren. Het grote voordeel van een dergelijke ontwikkeling is dat achteraf functionaliteit kan worden toegevoegd.

 

Computerpraatjes
Tegen enthousiaste computerklussers die de mond vol hebben van de aller nieuwste soft- en hardware is bijna geen pc-bezitter bestand.
Wie het zich allemaal laat aanleunen moet doorgaans diep in de buidel tasten en is bovendien zeeën van tijd kwijt om al die gadgets en hebbe-programmaatjes onder de knie te krijgen.
De grootste mythe is misschien wel dat computers tijd besparen. Ieder jaar kunnen ze meer, maar voor veel gebruikers geldt de wet van de verminderde meeropbrengst: steeds meer tijd en geld kwijt zijn voor steeds kleinere verbeteringen.
Dus probeer te kiezen voor de “gulden middenweg”en laat je niet verleiden tot de hebbe-hebbers!
beter een muisarm dan een apestaartje